Railo upgrade question

Hey chaps,

not got around to upgrading any of my Railo systems yet, but am about to do
cfmldeveloper.com
Now this is using a custom Helicon Zoo setup which I am getting rid of, so
I really need to just do a clean installation. So my question is, will this
cause any problem for the existing Railo sites. Obviously all their
settings are stored in their local web-inf folder, so I am hoping most
folks won’t even notice, but saying that, I have on occasion re-installed
Railo and found that sites no longer worked unless I deleted the WEB-INF
folder from sites and let it get re-created, I never did find out why
though.

Hi Russ,

I’m pretty sure if you do a fresh install it will not migrate the settings
over. I might be wrong but I’m pretty sure that is the case. I think it
only migrates the settings if you do the JAR replacement method.

Kind regards,

Andrew
about.me http://about.me/andrew_dixon - mso http://www.mso.net - Lucee
Association Member http://lucee.orgOn 17 July 2015 at 18:42, Russ Michaels <@Russ_Michaels> wrote:

Hey chaps,

not got around to upgrading any of my Railo systems yet, but am about to
do cfmldeveloper.com
Now this is using a custom Helicon Zoo setup which I am getting rid of, so
I really need to just do a clean installation. So my question is, will this
cause any problem for the existing Railo sites. Obviously all their
settings are stored in their local web-inf folder, so I am hoping most
folks won’t even notice, but saying that, I have on occasion re-installed
Railo and found that sites no longer worked unless I deleted the WEB-INF
folder from sites and let it get re-created, I never did find out why
though.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
“Lucee” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to lucee+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to lucee@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com?utm_medium=email&utm_source=footer
.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

I don’t know that’s necessarily true, I recently attempted the upgrade
method on one of my dev servers and it went horribly wrong. Ended up
having to do a clean install, and even those folders that weren’t already
swapped out in the railo to lucee upgrade maintained their previous
settings from railo.On Friday, July 17, 2015 at 2:38:18 PM UTC-6, Andrew Dixon wrote:

Hi Russ,

I’m pretty sure if you do a fresh install it will not migrate the settings
over. I might be wrong but I’m pretty sure that is the case. I think it
only migrates the settings if you do the JAR replacement method.

Kind regards,

Andrew
about.me http://about.me/andrew_dixon - mso http://www.mso.net - Lucee
Association Member http://lucee.org

On 17 July 2015 at 18:42, Russ Michaels <ru...@michaels.me.uk <javascript:>> wrote:

Hey chaps,

not got around to upgrading any of my Railo systems yet, but am about to
do cfmldeveloper.com
Now this is using a custom Helicon Zoo setup which I am getting rid of,
so I really need to just do a clean installation. So my question is, will
this cause any problem for the existing Railo sites. Obviously all their
settings are stored in their local web-inf folder, so I am hoping most
folks won’t even notice, but saying that, I have on occasion re-installed
Railo and found that sites no longer worked unless I deleted the WEB-INF
folder from sites and let it get re-created, I never did find out why
though.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
“Lucee” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to lucee+un...@googlegroups.com <javascript:>.
To post to this group, send email to lu...@googlegroups.com <javascript:>
.
To view this discussion on the web visit
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com?utm_medium=email&utm_source=footer
.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

well thankfully I do maintain complete server backups even of
cfmldeveloper, so I can roll it back if it all goes wrong :-)On Fri, Jul 17, 2015 at 9:53 PM, Terry Bankert <@Terry_Bankert1> wrote:

I don’t know that’s necessarily true, I recently attempted the upgrade
method on one of my dev servers and it went horribly wrong. Ended up
having to do a clean install, and even those folders that weren’t already
swapped out in the railo to lucee upgrade maintained their previous
settings from railo.

On Friday, July 17, 2015 at 2:38:18 PM UTC-6, Andrew Dixon wrote:

Hi Russ,

I’m pretty sure if you do a fresh install it will not migrate the
settings over. I might be wrong but I’m pretty sure that is the case. I
think it only migrates the settings if you do the JAR replacement method.

Kind regards,

Andrew
about.me http://about.me/andrew_dixon - mso http://www.mso.net - Lucee
Association Member http://lucee.org

On 17 July 2015 at 18:42, Russ Michaels ru...@michaels.me.uk wrote:

Hey chaps,

not got around to upgrading any of my Railo systems yet, but am about to
do cfmldeveloper.com
Now this is using a custom Helicon Zoo setup which I am getting rid of,
so I really need to just do a clean installation. So my question is, will
this cause any problem for the existing Railo sites. Obviously all their
settings are stored in their local web-inf folder, so I am hoping most
folks won’t even notice, but saying that, I have on occasion re-installed
Railo and found that sites no longer worked unless I deleted the WEB-INF
folder from sites and let it get re-created, I never did find out why
though.


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “Lucee” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to lucee+un...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to lu...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/8d21f7dd-e442-4bb6-bb95-1a6268deb237%40googlegroups.com?utm_medium=email&utm_source=footer
.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


You received this message because you are subscribed to a topic in the
Google Groups “Lucee” group.
To unsubscribe from this topic, visit
https://groups.google.com/d/topic/lucee/Wf3qLKIJ6iI/unsubscribe.
To unsubscribe from this group and all its topics, send an email to
lucee+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to lucee@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/e6d2129e-dfc8-4a21-97a7-099f370eb598%40googlegroups.com
https://groups.google.com/d/msgid/lucee/e6d2129e-dfc8-4a21-97a7-099f370eb598%40googlegroups.com?utm_medium=email&utm_source=footer
.

For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Russ Michaels
Blog: www.michaels.me.uk
skype: russmichaels

My other sites/projects
www.bluethunder.co : SME hosting solutions
www.cfmldeveloper.com : ColdFusion/Railo developer hosting
www.cfsearch.com : ColdFusion search engine
www.cflive.net : Live CFML console/testing tool

Well sadly this did not go too well.
I did a new install of Lucee, which all went without error, and I can
access lucee on port 8888, but when accessing any sites through IIS all I
get is a blank page, yes detailed logging is enabled in IIS.
No errors in tomcat log, or boncode log, mod_cfml log or IIS event log.

I have reinstalled boncode for good measure, and downloaded the latest copy
from the site and yes logging is enabled.

any suggestions ?

Russ, since I’m not sure if you saw my reply on Twitter- I have gotten a
blank page before when Tomcat hasn’t match a host. Specifically, if you
have a default host specified at the engine, but the name doesn’t match any
of the defined hosts, you’ll get the blank page.

Can you confirm the HTTP or AJP ports that your connecting to? Also, what
happens when you hit Tomcat’s port directly-- does that work?

Thanks!

~BradOn Sunday, July 19, 2015 at 2:55:47 PM UTC-5, Russ Michaels wrote:

Well sadly this did not go too well.
I did a new install of Lucee, which all went without error, and I can
access lucee on port 8888, but when accessing any sites through IIS all I
get is a blank page, yes detailed logging is enabled in IIS.
No errors in tomcat log, or boncode log, mod_cfml log or IIS event log.

I have reinstalled boncode for good measure, and downloaded the latest
copy from the site and yes logging is enabled.

any suggestions ?